Plūdos cietušajiem ogrēniešiem piedāvā iespēju nomazgāties, paēst, apģērbties un pārnakšņot

© F64 Photo Agency

Ogres novada iedzīvotāji, kuri cietuši plūdos, var saņemt visa veida nepieciešamo palīdzību - gan sausu apģērbu, gan siltu maltīti, iespēju nomazgāties un saņemt īslaicīgu pajumti, informē Ogres novada Sociālais dienests.

Ja nepieciešamas drēbes, veļa, segas, trauki un citas pirmās nepieciešamības lietas, ogrēnieši var vērsties draudzē "Dieva mājas", zvanot Agrim Ginko pa tālruni 22825084.

Biedrībā "Sarkanais Krusts", zvanot pa tālruni 20072433, palīdzēs ar segām, veļu, drēbēm un pārtikas pakām. Arī biedrība "Gain" gatava palīdzēt ar drēbēm, iespējams, ar mēbelēm un citām lietām - informāciju par palīdzību var saņemt, zvanot pa tālruni 26392012.

Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta dienas centrā Meža prospektā 9 un Grīvas prospektā iespējams izmantot veļas mašīnu, Grīvas prospektā 4a pieejama arī duša. Nomazgāties, izmantot veļas mašīnu var arī SIA "Ogres rajona slimnīca" Sociālās aprūpes nodaļā, Turkalnes ielā 15 - šeit pansionāts nodrošinās ar pulveri, ziepēm un dvieļiem, šeit arī iespējama īslaicīga izmitināšana. Slimnīcas saimniecības daļas vadītāja sazvanāma pa tālruni 26669840.

Ogrēnieši var arī saņemt siltu zupu "Zupas virtuvē", iepriekš sazinoties ar Anitu Lapsu pa tālruni 29571060.

Savukārt SIA "Kursu bāze", Brīvības ielā 125, Ogrē, piedāvā iespēju izmantot viņu kopmītnes kā īslaicīgās pajumtes iespēju, iepriekš piezvanot komandantei Janīnai pa tālruni 28741091.

Par visiem neskaidrajiem jautājumiem ogrēnieši aicināti vērsties Ogres novada Sociālā dienesta administrācijā, Brīvības ielā 44, vai pa tālruni 28807916.

Kā ziņots, situācija Ogres pilsētā, kur ledus krāvumi nosprostojuši upi un sākušies plūdi, ir "stabili dramatiska" - ledu spridzināt vairs nav iespējams, bet no upes augšteces turpina krāties arvien garāki ledus sastrēgumi vairāku kilometru garumā, aģentūrai LETA pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Ja vakar pēc spridzināšanas ledus nedaudz sakustējies, tad šorīt ap sešiem upes lejtecē atkal pavērusies pavisam cita aina, kuru Sapožņikovs salīdzina ar ledus laikmetu Ogrē. Starp milzīgo ledus gabalu krāvumiem manāmi ar saknēm izgāzti koki, upe parāvusi līdzi sētas un dažādas metāla detaļas, bet Ogresgalā pie Rankas upītes ietekas Ogrē pali aiznesuši vienu no pieciem privātajiem gājēju tiltiņiem.