Jūrmalā, Dzintaru mežaparkā būvēs skatu torni

© Jūrmalas dome

Jūrmalā Dzintaru mežaparka teritorijā šonedēļ sākušies būvdarbi, lai jau nākamajā vasaras sezonā pilsētniekiem un viesiem būtu iespēja skatu tornī no augšas vērot pilsētas un jūras panorāmu.

Skatu torni pēc pašvaldības pasūtījuma būvē SIA „LEC” (Latvijas Energoceltnieks) pēc SIA „Arhis” projekta, ko kopējā Dzintaru mežaparka koncepcijā iekļāvusi SIA „Substance”, nra.lv informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pašlaik tiek būvēti torņa pamati. Konstrukciju montāža varētu sākties nākamā gada janvārī. Torni paredzēts uzcelt līdz 2010.gada 31.martam.

Dzintaru mežaparka skatu tornis būs vairāk nekā 30 metrus augsts. Tas atradīsies vienā līnijā ar Jomas ielu, tāpēc būs labi saredzams no pilsētas centrālās gājēju ielas. Līdz ar to tas ne tikai dos iespēju vērot pilsētu no augšas, bet sniegs jaunu, interesantu vizuālo akcentu arī tiem, kas torni vēros no zemes. Torni paredzēts izgaismot.

Ideja par kārtīgu skatu torni Jūrmalā ir jau diezgan sena. Līgums ar SIA „LEC” par tā izbūvi noslēgts 2005.gada beigās. Toreiz tika iepirktas torņa metāla konstrukcijas, pirms bija sācies cenu sadārdzinājuma bums. Tornis bija iecerēts citā vietā, tāpēc tagad tas ir pārplānots, nedaudz paaugstinot un attiecīgi palielinot pamatu laukumu. Izmaksu palielinājumu vairāk nekā 72 tūkstoš latu summā sedz SIA „Latvijas mobilais telefons”, kas ar pašvaldību uz 50 gadiem ir noslēdzis līgumu par antenu izvietošanu. Pašvaldībai torņa būvniecība izmaksā 155,6 tūkstošus latu.

Svarīgākais