Ogres upē ledus nedaudz sakustējies, taču situācija saglabājas kritiska

Ogres upes posmā gar Peldu ielu un Lašupēm ledus šovakar sakustējies un ūdens līmenis jau dienas gaitā nedaudz samazinājies, taču mājas joprojām ir applūdušas un situācija upes krastos saglabājas kritiska, aģentūrai LETA pastāstīja Ogres novada domes preses sekretārs Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš sacīja, ka pēdējo stundu laikā saistībā ar plūdiem nekādu būtisku jaunumu nav. "Jācer, ka šī nakts būs mierīgāka nekā pagājusī," izteicās Sapožņikovs, piebilstot, ka situācija patlaban nepasliktinās un arī būtiski neuzlabojas.

Kā ziņots, nolūkā paātrināt ledus iziešanu Ogres upē šodien tika spridzināts ledus. Spridzināšana gan tūlītēju rezultātu nenesa, tomēr pašvaldības pārstāvji uzskata, ka tādējādi plūdu sekas tiek mazinātas.

Kā šopēcpusdien novēroja aģentūra LETA, Ogres lejtecē joprojām ir izveidojušies milzīgi, augsti ledus sastrēgumi, daudzviet ledus gabali iestumti arī māju pagalmos un dārzos.

LETA jau ziņoja, ka pēdējās diennaktis Ogres novadā un pilsētā bijušas kritiskas, jo ūdens appludinājis arvien lielākas teritorijas, tostarp arī mājas, pagalmus un ceļus.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais