Gaujā izveidojušies ledus sastrēgumi vairāku kilometru garumā

Gaujas augštecē Virešu pagastā vairāku kilometru garumā izveidojušies ledus sastrēgumi; evakuēts viens Virešu pagasta iedzīvotājs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Krastiņš.

Evakuētais vīrietis patlaban uzturas pie radiniekiem. Vīrieša dzīvesvieta draud ne tikai applūst, tajā blīvējas arī lieli ledus gabali.

Dienas laikā Virešu pagastā risinājumu situācijai Gaujā meklējuši vairāki pieaicinātie speciālisti. Kā pastāstīja Krastiņš, patlaban situācija upē ir normalizējusies, ūdens līmenis ir pat nedaudz krities, taču joprojām bažas rada vairākus kilometrus garie ledus sastrēgumi upē.

Savukārt citviet Vidzemes upēs patlaban situācija ir normas robežās, lai arī ūdens līmenis joprojām turpina celties, aģentūrai LETA atzina Krastiņš.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."