Pļaviņās Daugavas ūdens līmenis kāpis par metru, plūdu vēl nav

Ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām ir kāpis par metru - līdz 71,54 metriem virs jūras līmeņa, bet rīta pusē tas bija vēl 70,54 metrus virs jūras līmeņa. Taču ledus vēl neiet un plūdu Pļaviņās pagaidām nav, aģentūru LETA informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks Ainārs Arnītis.

Viņš pastāstīja, ka ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām kāpis par metru, bet tas ir aptuveni trīs metrus zemāk par kritisko robežu - 74,50 metriem virs jūras līmeņa.

Ledus joprojām ir iestrēdzis pie Aiviekstes ietekas Daugavā.

Kā ziņots, Daugavā starp Zeļķiem un Aiviekstes grīvu izveidojies ledus sastrēgums, kas tuvākajā laikā virzīsies uz Pļaviņu pusi, tādēļ tur gaidāma strauja ūdens līmeņa celšanās, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Plkst.11 ūdens līmenis pie Zeļķiem bija pacēlies līdz 76,87 metru atzīmei, bet pie Pļaviņu pilsētas - 70,82 metru atzīmei Baltijas augstumu sistēmā (BS).

Tuvākajā laikā ledus sastrēgums virzīsies uz Pļaviņu pusi. Pļaviņu posmā strauji paaugstināsies ūdens līmenis, un ūdens līmenis pie Pļaviņām var pārsniegt atzīmi 73,2 metrus BS, prognozē meteoroloģijas centrs.

Jau ziņots, ka rīta pusē Pļaviņās ūdens līmenis Daugavā bija kāpis par 13 centimetriem.

Pļaviņu novadā zemessargi, Pašvaldības policija un Valsts policijas darbinieki, kā arī pašvaldības speciālisti ir gatavībā un seko situācijai, iepriekš informēja Pļaviņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmums "Latvenergo" pie Daugavas uzstādījis divas novērošanas kameras, ar kuru palīdzību Pļaviņās visi seko pārmaiņām upē.

No rīta ledus Daugavā bija iestrēdzis pie Zeļķu tilta, kas ir dzelzceļa tilts pār Daugavu, kas atrodas Krustpils novada Krustpils pagastā, aptuveni septiņus kilometrus no Jēkabpils.

Latvijā

TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” viesojās sociologs Aigars Freimanis, kurš komentēja labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) nesenos izteikumus par bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanu. Freimanis atklāj, ka Auguļa kungam piemīt kāds “politisks netikums” un uzskata, ka šoreiz labklājības ministrs ir "mazliet iebraucis auzās."