Briesmīgs skats Ogrē - māja appludināta gandrīz līdz jumtam

© Twitter.com

Sociālās saziņas tīklā Twitter šodien publicēta fotogrāfija no Ogres, kurā redzama māja, ka applūdusi gandrīz līdz jumta malai.

Fotogrāfijas autors Valts Bērziņš informē, ka māja applūdusi pārrauta dambja dēļ. Ūdens līmenis esot pacēlies piecu minūšu laikā, un mājas iemītnieki knapi paspēja to pamest.

Aizvadītā diennakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi bija arī skāruši Ogres pilsētas teritoriju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs, veidojoties ledus sablīvējumiem, ūdens līmenis Ogres pietekā Norupītē pirms pusnakts strauji sasniedza kritisko līmeni, un naktī plūdi skāruši arī Ogres pilsētas teritoriju.

Šajā teritorijā ir applūdusi Brīvības iela - valsts autoceļa Ulbroka-Viskaļi posms - satiksme šajā posmā kopš vakarnakts ir bloķēta un transporta kustība organizēta pa apkārtceļiem. Plūdu novēršanai Ogrē šonakt tika mobilizēti zemessargi. Uz dambja sakrauti divi smilšu maisu aizsargvaļņi, tomēr ūdens gāzās valnim pāri un smilšu maisu krāvumos izrāva caurumus, tāpēc tuvumā esošo privātmāju applūšanu novērst nebija iespējams.

Naktī applūdušas arī zemākās vietas pretējā krastā esošajā dārzkopības sabiedrībā "Laši". Šobrīd ūdens līmenis dārzkopības sabiedrības "Ogre" teritorijā ir krities un lielākā daļa māju un dārza mājiņu no ūdens ir brīvas. Tomēr nevar galvot, ka plūdi ir garām, jo ledus iešana turpinās, turklāt intensīvi, uzsvēra Sapožņikovs.

Svarīgākais