12 eksperti ierodas vērtēt Latvijas sauszemes robežas atbilstību Šengenas prasībām

No šodienas līdz sestdienai, 20.aprīlim, Latvijā uzturēsies Šengenas novērtēšanas komisija 12 ekspertu sastāvā, kas izvērtēs Latvijas sauszemes robežas kontroles sistēmas atbilstību Šengenas prasībām.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes (VRS) preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka, Latvijas sauszemes robežas novērtēšana notiek saskaņā ar kārtējo Šengenas pārbaužu grafiku 2012.-2013.gadam.

Novērtēšanas laikā desmit eksperti no Eiropas Savienības valstīm un divi Eiropas Komisijas eksperti apmeklēs VRS Viļakas, Aviācijas, Ludzas un Daugavpils pārvaldes, kā arī VRS koledžu un praktiski iepazīsies ar vairāku robežsardzes struktūrvienību darbu.

Plānots, ka VRS, Valsts policija, muita un Pārtikas un veterinārais dienests komisijai prezentēs savu darbību centrālajā, reģionālajā un lokālajā līmenī, kā arī sniegs atbildes uz ekspertu jautājumiem.

Kā ziņots, Šengenas līguma prasību piemērošana uz Latvijas jūras robežām tika vērtēta jau pērn maijā, savukārt Latvijas gaisa robežas kontroles sistēmas atbilstību Šengenas prasībām komisija vērtēja 2012.gada jūlijā.

Abās iepriekšējās pārbaudēs Šengenas komisija Latvijas jūras un gaisa robežas kontroli kopumā atzina par atbilstošu "Šengenas acquis" prasībām.

Svarīgākais