Ventā ledus ir izgājis; plūdu draudu nav

Ventā ledus ir izgājis, un plūdu draudu nav, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs.

Nelielas ūdens līmeņa svārstības Ventā ir novērojamas, taču plūdu draudus tas nerada, norāda Pavlovs. Atšķirībā no upēm Zemgalē un Latgalē, kur šopavasar ledus iešanas laikā applūst teritorijas, Kurzemes upēs situācija bažas nerada, jo praktiski vairs nav sniega, un arī ledus Ventā bija salīdzinoši plāns, skaidroja Pavlovs.

Arī pie Kuldīgas Ventā nav plūdu draudu. Kā informēja VUGD Kurzemes reģiona brigādes Kuldīgas daļas komandieris Aivars Raukaitis, lai gan ūdens līmenis Ventā ir augsts, līdz kritiskajai robežai ir aptuveni trīs metri. Ūdens līmeņa svārstības Ventā ir nelielas - vien par pāris centimetriem. Arī mazākajās upēs, piemēram, Abavā, lai arī ūdens līmenis ir pacēlies, tomēr plūdu draudu nav, norādīja Raukaitis.

Kā ziņots, aizvadītā diennakts Ogres novadā un pilsētā bijusi visai kritiska, jo plūdi bija arī skāruši Ogres pilsētas teritoriju. Savukārt Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis bīstami pietuvojies kritiskajai 6,3 metru atzīmei.

Bīstami tuvu kritiskajai septiņu metru atzīmei ūdens līmenis Daugavā ir arī pie Daugavpils.