Ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils ceļas, Ogres upē tas nedaudz mazinājies

© F64

Vakar ledus iešana Daugavā pie Jēkabpils izraisījis strauju ūdens līmeņa celšanos, līdz ar to upes posmā pie Zeļķiem sākušas aplūst palienes un zemākās vietas, savukārt Ogres upē ūdens ledus iešanas dēļ ūdens līmenis nedaudz krities, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Vakarā ledus iešana Jēkabpils - Zeļķu posmā izraisīja strauju ūdens līmeņa celšanos, taču jau šorīt ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils bija sasniedzis 80,77 metrus BS, bet pie Zeļķiem 76,73 metrus BS.

Plkst.6 ūdens līmenis bija pazeminājies par 16 centimetriem, bet pie Zeļķiem par 4 centimetriem salīdzinot ar ūdens līmeņa atzīmi plkst.4, pie Zeļķiem upe brīva no ledus. Šajā upes posmā palienes un zemākās vietas sākušas applūst un šodien turpināsies ledus iešana Daugavā.

Sarežģīta situācija vakar pēcpusdienā izveidojās Ogres upē, kur bija vērojamas krasas ūdens līmeņa svārstības gan novērojumu stacijā Ogre Lielpēči, gan pie Ogres pilsētas.

Vakar vakarā ledus sastrēgums, kas bija izveidojies pie Lielpēčiem, sāka virzīties uz pilsētas pusi, tā rezultātā pie Lielpēčiem strauji pazeminājās ūdens līmenis, bet Ogres pilsētā ūdens līmenis strauji pacēlās par vairāk kā diviem metriem. Taču pagaidām Ogres upē vērojama ūdens līmenis krītas.