Ogres upē spridzina ledu

© Ogrenet

Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona karavīri un zemessargi piektdien sākuši ledus spridzināšanu vairākos Ogres upes posmos kilometru garā joslā starp četriem tiltiem, novēroja aģentūra LETA.

Ap plkst.11 nodunēja pirmie trīs kontrolsprādzieni. Pēc tam tika ievietotas sprāgstvielas nopietnākai spridzināšanai un spridzināšana turpinās jau vairākas stundas

Spridzināšanā piedalās vairāki desmiti karavīru, ieradies arī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Notiekošo vēro vairāki simti skatītāju.

Spridzināšanas laikā tiek apturēta satiksme Rīgas-Daugavpils šosejas tilta pār Ogri, kā arī uz visiem tiltiem tiek ierobežota gājēju kustība.

Kā novēroja aģentūra LETA, pie Ogres ietekas Daugavā, vien puskilometru no spridzināšanas vietas, visu dienu uz ledus atrodas ap 50 "bļitkotāju".

Ledus spridzināšana tiek veikta pēc Ogres novada pašvaldības lūguma un ar Civilās aizsardzības komisijas piekrišanu.

Spridzināšanas darbos iesaistījušies 65 profesionālā dienesta karavīri un zemessargi no ZS 54.ITBN, kā arī atbalstu sniegs Ogres novada pašvaldība, ugunsdzēsēji un Valsts policija.

14.martā jau notika preventīva ledus spridzināšana Ogres upē 40 metru platā joslā.

Spridzināšanas darbu vadītāji drošības apsvērumu dēļ lūdz iedzīvotājus atturēties no spridzināšanas vietas apmeklēšanas.

Svarīgākais