Ventā ūdens cēlies par vairāk nekā metru

Straujāk ūdens celšanās ir sākusies Ventā, kur upes augštecē ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī paaugstinājies par vairāk nekā vienu metru, aģentūru LETA informēja hidrologi.

Savukārt pie Kuldīgas patlaban ir reta ūdens iešana, tāpēc arī tur ūdens līmenis ir paaugstinājies. Ūdens līmenis turpina paaugstināties arī mazajās Kurzemes upītēs.

Arī Lielupē ūdens līmenis ir paaugstinājies, sevišķi upes augštecē, savukārt zemāk pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmeņa celšanās nav tik strauja. Novērotajās vietās pārsvarā uz ūdens ir ledus, atsevišķās vietās ir izveidojušās piekrastes vaļumjoslas.

Gaujā ūdens līmenis ir sācis celties straujāk, upes augštecē tie bija desmit centimetri diennaktī, un ledus ir palicis tumšāks. Tāpat ūdens līmeņi paaugstinās mazajās Vidzemes upēs.

Strauji ūdens ir cēlies arī Daugavā Baltkrievijas teritorijā - no 50 līdz 70 centimetriem, kur atsevišķās vietās ir izveidojušās ūdens lāmas, kā arī novērota ledus sakustēšanās. Savukārt Latvijas teritorijā ūdens līmenis ir cēlies straujāk nekā vakar - 30 līdz 40 centimetri pie Piedrujas, bet tuvāk pie Jēkabpils ūdens Daugavā ir cēlies par vairāk nekā desmit centimetriem, un pakāpeniski ūdens līmeņa celšanās pieaugs.

Savukārt ledus sakustēšanās Daugavā nav novērota. Tikmēr Aiviekstē pie Lubānas ir iznests ledus.

Kā ziņots, laika prognozes liecina, ka nākamnedēļ Latvijas upēs varētu sākties ledus iešana, līdz ar to ir sagaidāma arī straujāka ūdens līmeņa celšanās.