Sākušās Kanādiešu šova "Cirque du Soleil" programmas "Alegria" izrādes

Cirque du Soleil © f64

Daudzām starptautiskām godalgām apbalvotajā uzvedumā ir iesaistīti 55 mākslinieki no 15 valstīm.

Vārds "Alegria" cēlies no spāņu valodas un apzīmē prieku, sajūsmu, gavilēšanu. Uzvedumu, kas veidots baroka un operas stilā, raksturo liesmojoši kostīmi, oriģinālā mūzika un skatuves iekārtojums, kas ļauj baudīt akrobātu atlētismu un māksliniecisko sniegumu.

"Alegria" ir divarpus stundas garš uzvedums, kurā būs redzama elpu aizraujoša akrobātika, tostarp dramatiskā sinhronā trapece un augstās gaisa šūpoles, kurās 12 metrus virs skatuves lido pārdrošie mākslinieki, lecot pretī saviem ķērājiem. Skatītājus pārsteigs arī izveicīgas akrobātes, tiks demonstrēta mongoļu ķermeņa lokanības māksla, bet triku meistari ritmiskās un bīstamās Uguns dejas laikā mētās liesmojošus dunčus. Savukārt spēka vingrošanas priekšnesuma laikā mākslinieki sinhronā horeogrāfijā metīs kūleņus, lēkājot uz batuta, kas negaidīti parādīsies zem viņu kājām. Bet Krievu stieņos akrobāti mētās kūleņus, gaisā izpildot trikus un piezemējoties uz desmit centimetrus platiem stieņiem, kas piestiprināti pie viņu partneru pleciem.

"Arēnā Rīga" Kanādas cirka trupas vajadzībām tika gatavota ne vien atsevišķa aizskatuves mēģinājumu zona, bet arī neskaitāmas palīgtelpas. To skaitā ir vairāk nekā 400 kostīmu vienību glabātuve un labotava, grimēšanas, atpūtas, virtuves un veļas mazgāšanas telpas. Pēc katra šova vairāki šuvēji uzreiz ķeras klāt kostīmu atjaunošanai un labošanai, jo tērpi tiek pakļauti milzīgai slodzei. Turnejā vienmēr līdzi ir arī vairākas veļas mazgājamās mašīnas un žāvētavas, lai pēc izrādes varētu ātri sagatavot tērpus nākamajam šovam.

No 20 ielu mākslinieku grupas 1984.gada sākumā "Cirque du Soleil" ir izveidojusies par lielu Kvebekā dibinātu organizāciju, kas piedāvā augstas kvalitātes māksliniecisko izklaidi. "Cirque du Soleil" strādā 5000 darbinieku, to skaitā vairāk nekā 1300 mākslinieku no gandrīz 50 valstīm.

Pirmo reizi "Cirque du Soleil" ar izrādi "Saltimbanco" Rīgā viesojās 2011.gada nogalē. Toreiz visas izrādes kopumā pulcēja 31 000 skatītāju.

Svarīgākais