Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Veselības inspekcija brīdina iedzīvotājus par "viltus ārstu" Dobelē

Veselības inspekcija ir saņēmusi informāciju, ka Dobelē savu darbību ir atsācis un ar laikrakstu starpniecību veselības aprūpes pakalpojumus piedāvā Guntis Ezergailis, kuram Inspekcija jau 2011.gadā uzdeva pārtraukt neatļautu ārstniecību, kad lietu materiāli par G.Ezergaiļa veikto neatļauto ārstniecību visas Latvijas teritorijā tika iesniegti tiesībsargājošām institūcijām.

Iedzīvotāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka G.Ezergailim nav tiesības patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību kādā no specialitātēm, jo viņam nav ārsta sertifikāta, kura nepieciešamība ir noteikta saskaņā ar Ārstniecības likuma prasībām

Risku pacientu veselībai rada arī nepiemērotās telpas, t.i., viesnīcas vai publisku ēku telpas, kurās tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi. Atgādinām, ka veselības aprūpes pakalpojumus atļauts sniegt ārstniecības iestādē, kas atbilst obligātām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām. Informāciju par ārstniecības iestādēm, kas ir reģistrētas un ir paziņojušas par atbilstību obligātajām prasībām, var skatīt Inspekcijas mājaslapā.