Rīgas reģionā ceļu policisti varētu sākt rūpēties par sabiedrisko kārtību kopumā

Nākamajā gadā arī Rīgas reģionā ceļu policistu darbs varētu tikt organizēts tā, lai viņi būtu atbildīgi ne tikai par satiksmes un tās drošības uzraudzību, bet arī par sabiedrisko kārtību kopumā, aģentūrai LETA pēc šodien notikušās tikšanās ar Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieku Edmundu Zivtiņu pastāstīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Uzreiz pēc 2010.gada valsts budžeta apstiprināšanas Mūrniece ar Zivtiņu tiksies vēlreiz un pārrunās, kā nākamajā gadā organizēt ceļu policistu darbu Rīgas reģionā, jo visos citos Latvijas reģionos ceļu policisti jau strādājot kopā ar patruļpolicistiem. "Mašīnā ir viens ceļu policists, viens patruļpolicists," situāciju lauku reģionos skaidroja iekšlietu ministre.

"Rīgas reģionā ceļu policistu skaits šobrīd ir pietiekams, lai nākamajā gadā mēs varētu skatīties, kā viņiem likt klāt vēl papildu funkcijas, tādā veidā iesaistot viņus kārtības nodrošināšanā, lai viņiem nav tikai sodīšanas un profilakses funkcijas, bet lai viņi piedalītos kopumā sabiedriskās kārtības nodrošināšanā," pastāstīja Mūrniece, piebilstot, ka sakarā ar plāniem 2010.gadā uz Latvijas ceļiem uzstādīt lielu daudzumu jaunu fotoradaru ceļu policistiem automātiski atbrīvosies resursi.

Mūrnieces un Zivtiņa šodien notikušās tikšanās laikā kopumā konstatēts, ka situācija satiksmes drošības jomā patlaban nav dramatiska un, salīdzinot ar pagājušo gadu, tā ir uzlabojusies.

Latvijā

Kā jauniešus integrēt darba tirgū? Kur paliek pensiju 1. līmenis? Vai mums ir cerības pabeigt “Rail Baltica”? Kas notiek politiskajā virtuvē pirms pašvaldību vēlēšanām? Par šiem jautājumiem “Neatkarīgā” uz sarunu aicināja labklājības ministru Uldi Auguli (ZZS).

Svarīgākais