Valsts policijā jāveic funkcionālo auditu

Valsts policijā nepieciešams veikt funkcionālo auditu, lai izvērtētu funkcijas, kas saistītas ar satiksmes un tās drošības uzraudzību.

Par to šodien tikšanās laikā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) vienojusies ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieku Edmundu Zivtiņu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Mūrniece, piemēram, Rīgā ar satiksmes un tās drošības uzraudzību nodarbojas aptuveni sešas Valsts policijas nodaļas, turklāt līdzīgas funkcijas veic arī Rīgas Pašvaldības policija. Lai būtu iespējams lietderīgāk izlietot policijas rīcībā esošos resursus, nepieciešams funkcionālais audits, vienojušās abas amatpersonas.

Šo auditu varētu veikt Iekšlietu ministrija, un, visdrīzāk, darbs pie tā varētu tikt uzsākts 2010.gada sākumā, pastāstīja Mūrniece.

Kā ziņots, Mūrniece šodien tikās ar Zivtiņu, lai pārrunātu situāciju satiksmes drošības jomā.

Latvijā

Latvijā intensīvāk apkaros dažādas invazīvās sugas, un iedzīvotājus sodīs ne tikai par latvāņu nepļaušanu, bet arī par Spānijas kailgliemežiem. Tos kā pirmos plāno iekļaut Latvijas invazīvo sugu sarakstā, kas top Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais