Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pēc fotoradaru likvidēšanas autoavārijās bojāgājušo skaits samazinājies par 45%

Šogad trīs mēnešos avārijās bojāgājušo skaits ir samazinājies par 45%, salīdzinot ar tādu pašu laika periodu pagājušā gadā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pērn negadījumos dzīvību bija zaudējuši 42, savukārt šogad tādā pašā laika periodā - 23 cilvēki.

Šogad pirmajā ceturksnī policija reģistrējusi 559 ceļu satiksmes negadījumus ar cietušajiem, kas ir par 100 mazāk nekā 2012.gada pirmajos trīs mēnešos. Negadījumos ievainoto cilvēku skaits šogad mazinājies par 12 % - no 837 uz 733.

Taču joprojām augsts saglabājas avārijās iesaistīto gājēju skaits - šogad reģistrēti 206 šādi negadījumi, pērn - 249. Lai arī bojāgājušo gājēju skaits kopumā 2013.gada pirmajos mēnešos samazinājies par aptuveni 30%, deviņi miruši gājēji joprojām ir liels skaitlis, norāda policija.

Lai arī kopējie rādītāji par situāciju ceļu satiksmē vērtējami pozitīvi, policija aicina autovadītājus ar piesardzību izturēties pret drīzumā gaidāmo laika apstākļu maiņu. Problēma, kas iezīmējoties patlaban, esot fakts, ka autovadītāji ir pāragri nomainījuši ziemas riepas, nerēķinoties ar to, ka naktīs joprojām var piesalt. Tāpat jāņem vērā, ka, kūstot sniegam, būtiska ir logu tīrāmo slotiņu kvalitāte, kas nereti var ierobežot redzamību.

Eiropas Savienība savām dalībvalstīm noteikusi vērienīgu mērķi - līdz 2020. gadam ceļu satiksmē bojāgājušo skaitu samazināt uz pusi. Pie tā intensīvi strādā arī Latvijas Valsts policija.