Liepājas pašvaldība aicina vēlā pavasara dēļ pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu

Liepājas pašvaldība aicina Zemkopības ministriju (ZM) vēlā pavasara dēļ par divām nedēļām pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ņemot vērā, ka šogad ir novēlota pavasara iestāšanās un ezeri pārsvarā vēl ir aizsaluši, tiek kavēta līdaku un citu zivju nārstošana, jo nav atbilstošas ūdens temperatūras. Tādēļ Liepājas pašvaldība ierosina pagarināt līdaku makšķerēšanas lieguma termiņu par divām nedēļām - līdz 18.maijam. Pašreizējie Ministru kabineta izdotie "Makšķerēšanas noteikumi" nosaka, ka līdakas aizliegts makšķerēt no 1.marta līdz 30.aprīlim.

5.aprīlī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš (Liepājas partija) tikās ar zvejniekiem, makšķerniekiem, Grobiņas un Nīcas pašvaldības pārstāvjiem, kā arī ar biedrības "Liepājas ezeri" pārstāvjiem, lai pārrunātu zvejas un makšķerēšanas ierobežojumus Liepājas ezerā.

"Ne tikai Liepājā, bet arī visā Latvijā ezerus pārklāj bieza ledus kārta. Lai zivju resursu pietiktu gan mums pašiem, gan nākamajām paaudzēm, šajā gadā, kad ir auksta un gara ziema, ir jāpagarina līdaku makšķerēšanas aizliegums vismaz par divām nedēļām. Aicinu ZM grozīt Ministru kabineta noteikumus Nr.1498, kā rezultātā tiktu nodrošināta pilnvērtīga zivju nārstošana gan Liepājas, gan citos Latvijas ezeros," mudina Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Ansiņš.

Sanāksmes beigās zvejnieki, makšķernieki un pašvaldību pārstāvji vienojās, ka pašvaldību vārdā tiks rakstīta vēstule ZM ar lūgumu pagarināt līdaku makšķerēšanas liegumu Liepājas ezerā līdz 18.maijam. Tāpat atkārtoti tiks lūgts izskatīt jautājumu, lai zvejas un makšķerēšanas liegumu termiņus varētu noteikt pašvaldība.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.