Iepriekšējā diennaktī cilvēki krituši no jumta, ceturtā stāva un pa kāpnēm

Iepriekšējā diennaktī mediķi snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kas guvuši traumas, krītot no dažāda augstuma.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA pastāstīja, ka Rīgā kāds 37 gadus vecs vīrietis kāpņu telpā kritis vienu stāvu pa kāpnēm, gūstot smagu galvas traumu un krūšu daļas skriemeļa lūzumus.

Savukārt Kurzemē 16 gadus vecs jaunietis, pārliecies pāri margām, paslīdējis un kritis no ceturtā stāva. Slimnīcā nogādāts stabilā stāvoklī ar krūšu kurvja traumu un aizdomām par krūšu daļas mugurkaula skriemeļa lūzumiem.

Savukārt Kurzemē 63 gadus vecs vīrietis, labojot jumtu divu stāvu mājai, kritis un guvis sejas kaulu lūzumus. Bet Zemgalē ražotnē 50 gadus veca sieviete kritusi no vairāku metru augstuma, gūstot galvas smadzeņu satricinājumu un kājas traumu.

Gūtas arī cita rakstura traumas. Piemēram, Zemgalē 14 gadus vecs jaunietis, vizinoties uz ķēdes vinčas, kas domāta siena pacelšanai un nolaišanai, guvis nopietnas traumas - lauzta kāja un gūžas kauls.

Zemgalē 78 gadu vecs vīrietis ar motorzāģi zāģējis krūmus, bet, zāģim atlecot no krūma, tika savainots vīrieša kakls. Tā kā netika bojāti lielie asinsvadi, vīrietis stabilā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt Vidzemē 11 gadus vecu zēnu kājā sakodis paša suns, bet divus gadus veca meitene nonākusi slimnīcā, jo piekļuvusi medikamentiem un apēdusi tos.

Vītola norādīja, ka joprojām ir salīdzinoši liels gūto traumu skaits uz ietvēm - iepriekšējā diennaktī slimnīcā nogādāti pieci cilvēki vecumā no 38 līdz 87 gadiem. Četri gadījumi reģistrēti Rīgā.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1331 izsaukumu, tostarp 186 gadījumos snieguši palīdzību cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas.