Internetā stundas laikā saņem 76 000 pieprasījumu pēc biļetēm uz Dziesmu un deju svētkiem

Pirmajā stundā "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās nopirktas 8398 biļetes uz visiem Dziesmu un deju svētku pasākumiem, savukārt interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv" pirmajās minūtēs vien saņemti 76 000 pieprasījumu, aģentūru LETA informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

"Lūdzam būt pacietīgiem, gaidot "Biļešu Paradīzes" sistēmas atbildi uz biļešu pirkuma pieprasījumu. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā," paskaidroja Vasiļjeva.

Kā ziņots, biļešu tirdzniecība interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv" sākās plkst.12.00.

"Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās nopirktas pirmās stundas laikā nopirkta 3991 biļete uz Noslēguma koncertu, 3093 biļetes uz Deju lieluzveduma koncertiem, 390 biļetes uz Noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu, 471 biļetes uz Deju lieluzveduma ģenerālmēģinājumu, 144 biļetes uz vokāli simfoniskās mūzikas koncertu u.c.

Kā vēstīts, telefoniski pirmās pusstundas laikā rezervēti 3000 biļešu un milzīgā pieprasījuma dēļ telefona līnija ir ļoti noslogota.

"Pieprasījums ir milzīgs, tāpēc arī telefona līnija ir ļoti noslogota. Aicinām cilvēkus būt pacietīgiem, izprotošiem un pēc brīža atkārtoti zvanīt uz biļešu rezervācijas tālruni 67371000," uzsvēra Vasiļjeva.

Lielākās rindas izveidojušās biļešu tirdzniecības vietās Kongresu Namā, Latvijas Nacionālajā operā, Dailes teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā no plkst.11 "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

Kā novēroja aģentūra LETA, pie Dailes teātra īsi pirms biļešu tirdzniecības sākuma rindā stāvēja aptuveni 170 cilvēku. Rinda sākusi veidoties jau naktī. Kāds vīrietis, kas pie teātra kases ieradies plkst.8, saņēmis 97.kārtas numuru.

Rinda pie Latvijas Nacionālās operas kasēm sākusi veidoties plkst.5 no rīta, un pirmie cilvēki pēc plkst.11 bija laimīgi iegādājušies biļetes, novēroja aģentūra LETA. Tobrīd pie operas bija aptuveni 200 cilvēku gara rinda.

Vasiļjeva informēja, ka biļešu tirdzniecības vietās lielveikalos rindās gaidot 50-70 cilvēku. Rindas novērojamas arī tirdzniecības vietās reģionos.

Vienā pirkuma reizē viena persona varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes uz katru Dziesmu un deju svētku pasākumu. Arī viena pirkuma reizē interneta veikalā "bilesuparadize.lv" varēs iegādāties ne vairāk kā astoņas biļetes.

Bērniem līdz septiņiem gadiem, ieskaitot septiņu gadu vecumu, ja nebūs nepieciešama atsevišķa sēdvieta, biļete nebūs jāpērk.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Svarīgākais