Latvijas Televīzija šovasar plaši atspoguļos Dziesmu un deju svētku norisi

© Kaspars Krafts, f64

Latvijas Televīzija (LTV) šovasar plaši iecerējusi atspoguļot XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku norisi, no 30.jūnija līdz 7.jūlijam piedāvājot koncertu tiešraides un ierakstus, kā arī vērienīgu ieskaņas programmu.

Dziesmu svētku nedēļā LTV 1.kanāla (LTV1) programmā katru dienu būs skatāma kāda no svētku norisēm, aģentūru LETA informēja LTV1 kultūras, izklaides un bērnu raidījumu satura redaktore Daina Markova.

Televīzijā un internetā būs iespēja vērot svētku atklāšanu, garīgās mūzikas koncertu, tautas tērpu skati, Jāzepa Vītola 150.gadei veltītu koncertu, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu, mazākumtautību kolektīvu koncertu, vokālo ansambļu koncertu "Putns ar zīda asti", tautas mūzikas koncertu "Raksti", pūtēju orķestru dižkoncertu, deju lieluzvedumu "Tēvu laipas", svētku noslēguma koncertu "Līgo!" un svētku sadziedāšanos Mežaparka Lielajā estrādē.

Savukārt LTV 7.kanāls piedāvās skatītājiem pūtēju orķestru dižkoncerta tiešraidi, savukārt īpašā formātā abos LTV kanālos un interneta vietnē "www.ltv.lv" skatītājiem būs iespēja noskatīties svētku dalībnieku gājienu. Visi šie Dziesmu un deju svētku notikumi būs pieejami ne tikai televīzijā, bet arī internetā LTV mājaslapas vietnē "www.ltv.lv/dziesmusvetki" gan pārraižu laikā, gan pēc tam.

Svētku nedēļā LTV tiešraidē veidos arī Dziesmusvētku studiju, kas pirmoreiz darbosies pilsētvidē "Rīga 2014" paviljonā Esplanādē. Tāpat pirmo reizi internetā "www.ltv.lv" LTV pārraidīs koru karus, deju kolektīvu finālskates un pūtēju orķestru konkursu.

LTV jau uzsākusi akciju "Mans Dziesmusvētku stāsts", kurā aicina ikvienu veidot svētku kopējo virtuālo dienasgrāmatu, iesūtot savus stāstus, fotogrāfijas vai saites uz pašu veidotiem video. Savus Dziesmusvētku piedzīvojumus un iespaidus, kā arī stāstus par kolektīvu gatavošanos šim notikumam skatītāji var sūtīt LTV vēstuli pa pastu - Rīga, Zaķusalas krastmala 3, LV-1509 - vai e-pastu "dziesmusvetki@ltv.lv".

Svētkiem veltītus sižetus rādīs arī raidījumos "100g kultūras", "Labrīt, Latvija!" un "Province", bet erudīcijas spēlē "VIP" skatītāji varēs pārbaudīt savas zināšanas par šo kultūras notikumu.

Savukārt no 5.maija LTV1 piedāvās svētku ieskaņas raidījumu "Lai top!", kurā šim pasākumam gatavosies visi svētku kustības tautas mākslas žanru pārstāvji - kordziedātāji, dejotāji, pūtēju orķestru dalībnieki, amatierteātru aktieri un tautas mūzikas pārstāvji. Skanīgo pārraidi vadīs televīzijas personības Renārs Zeltiņš un Eva Ikstena-Strapcāne.

Markova uzsver, ka LTV ir liels gods būt Dziesmu svētku televīzijai. "Tā ir arī milzīga atbildība, radošs izaicinājums un uzticība. Pirmo reizi skatītājiem tik plaši ļausim būt klāt Dziesmu svētku koncertos un pasākumos gan LTV1, gan interneta vietnē, gan LTV7. Var droši teikt, ka visa LTV jau šobrīd dzīvo Dziesmu svētku noskaņās, plānojot, veidojot, sadarbojoties ar svētku veidotājiem un dalībniekiem," pauda Markova.

Jau ziņots, ka rīt, 6.aprīlī, no plkst.11 "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem.

No plkst.11 darbu sāks arī "Biļešu paradīzes" biļešu rezervācijas tālrunis 67 371 000, bet no plkst.12 biļešu tirdzniecība sāksies interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv".

Svarīgākais