Mirusi ilggadēja Dziesmu un deju svētku virsvadītāja Arta Melnalksne

Lielajā piektdienā, 29.martā, mūžībā aizgājusi viena no spilgtākajām latviešu tautas dejas horeogrāfēm, ilggadēja Dziesmu un deju svētku virsvadītāja, deju kolektīvu "Zalktis" un "Skabardzēni" mākslinieciskā vadītāja Arta Melnalksne, aģentūrai LETA apstiprināja Dziesmu un deju preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja deju kolektīva "Zalktis" repetitore Zane Behmane, Melnalksne bijusi vairāk nekā 200 deju autore, savā dzīvē radījusi desmit uzvedumus, kuros svarīgākās ir bijušas latviskās dzīvesziņas vērtības.

Dejās galvenokārt centusies paust savu mīlestību pret Dievu, dabu un cilvēkiem. Arta Melnalksne savā emocijām un mīlestības bagātajā mūžā izaudzinājusi un kļuvusi par otro mammu vairāk nekā 500 dejotājiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, saskaņā ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku plānu Melnalksne būtu bijusi viena no deju virsvadītājiem arī šogad plānotajos svētkos.

Kā norādīja Vasiļjeva, plašāka informācija par atvadīšanos no mākslinieces būs pieejama pēc Lieldienām, otrdien, 2.aprīlī.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais