Talsu novadā automašīna nobraukusi gājēju

Vakar satiksmes negadījumā Talsu novada Laidzē gājis bojā kāds 1958.gadā dzimis gājējs.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, negadījums noticis ceļa Talsi-Upesgrīva 8.kilometrā, kur 1985.gadā dzimuša vīrieša vadīta automašīna "Mazda 6" uzbrauca gājējam, kurš nomiris negadījuma vietā.

Pēc policijas sniegtās informācijas, negadījuma brīdī gājējs atradies uz ceļa braucamās daļas.

Līdzīgs negadījums noticis Daugavpilī, Nometņu ielā. Kāda 1978.gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna "Ford Transit" uzbrauca 1976.gadā dzimušam vīrietim, kurš pārvietojās pa ceļa braucamo daļu. Šis negadījums gan beidzās bez letālām sekām - cietušais ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā. Kā norāda policija, cietušais bijis alkohola reibumā.

Rojas novada Rudē uz ceļa Valdgale-Roja kāda 1987.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu "BMW 318", neizvēloties drošu braukšanas ātrumu, netika galā ar automašīnas vadību. Automašīna nobrauca no ceļa un ietriecās kokā. Negadījumā cieta automašīnas vadītāja un 2009.gadā dzimis zēns. Abiem cietušajiem sniegta medicīniskā palīdzība.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēts 31 ceļu satiksmes negadījums. No tiem četros cietuši kopumā pieci cilvēki, bet viens cilvēks gājis bojā.

Pagājušajā diennaktī policija par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu pieķērusi 250 autovadītājus.

Savukārt par braukšanu reibumā aizturēts 21 cilvēks, no tiem 14 reibumā sēdušies pie automašīnu stūres, bet septiņi braukuši ar velosipēdu vai motorolleru.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.