Sākta cilvēku nocelšana no abiem jūrā ieskalotajiem ledus gabaliem

Glābēji sākuši cilvēku nocelšanu no ledus gabaliem, kas šodien atlūza un tika ieskaloti Rīgas jūras līcī pie Vakarbuļiem un Majoriem, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

No ledus gabala pie Vakarbuļļiem jau nocelti vairāk nekā 100 cilvēki.

Kā ziņots, šodien Rīgas jūras līcī, no krasta atlūzuši un jūrā ieskaloti divi lieli ledus gabali, uz kuriem, pēc sākotnējās informācijas, atrodās aptuveni 500 cilvēki.

Kā aģentūrai LETA stāstīja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele, šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu ar divu minūšu starpību par divu ledus gabalu atlūšanu, uz kuriem atrodas vairāki cilvēki. Izsaukumi saņemti ap plkst.12.30 un situāciju bīstamu padara tas, ka, pūšot krasta vējam, ledus gabali ar visiem cilvēkiem tiek pūsti dziļāk iekšā Rīgas jūras līcī.

Pārsvarā uz atlūzušajiem ledus gabaliem atrodas zemledus makšķernieki un ledus jau ir aizpūsts jau vairākus simtus metrus no krasta.

Ņemot vērā to, ka pūš krasta vējš, VUGD aicina cilvēkus nekāpt uz ledus, jo jebkurā brīdī tas var atlūzt un vējš to var ienest jūrā.

Svarīgākais