Šonakt stundas laikā no ugunsgrēkiem izglābti seši cilvēki

© F64 Photo Agency

Šonakt laikā no plkst.3 līdz plkst.4 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) brigādes no ugunsgrēkiem dažādās vietās izglābušas sešus cilvēkus un vēl 13 evakuējušas.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD, īsi pēc plkst.3 saņemts izsaukums uz ugunsgrēku Rīgā, Ausekļa ielā 2, kur četrstāvu ēkā dedzis kāds 3.stāva dzīvoklis 10 kvadrāmetru platībā. Ugunsdzēsēji no stipri piedūmojušajām telpām palīdzējuši izglābties diviem pieaugušajiem un četriem bērniem. Vēl viens pusaudzis no nelaimes skartās ēkas evakuēts.

Ap plkst.3.20 saņemts izsaukums uz Enguri, kur kādā četru stāvu ēkā aizdedzies pagrabs 30 kvadrāmetru platībā. No ēkas evakuēti četri cilvēki.

Savukārt plkst.3.54 Rīgā, Kundziņsalas ielā kādas trīsstāvu ēkas pirmajā stāvā degusi starpsiena četru kvadrātmetru platībā. No ēkas evakuēti astoņi cilvēki.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 49 ugunsgrēki, no tiem 17 bijuši pērnās zāles jeb kūlas dedzināšanas gadījumi.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais