No šodienas Rīgā apvieno vairākus muitas kontroles punktus, izveidojot divus lielus

Valsts ieņēmumu dienests (VID) iecerējis no 1.aprīļa Rīgā apvienot vairākus muitas kontroles punktus (MKP), informē VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Izveidojot vienu muitas kontroles punktu Šķirotavas MKP 0207, tiks apvienoti šādi MKP: Maskavas ielā 427a, Lubānas ielā 84, Šķirotavas MKP 0206. Pēc viena MKP izveidošanas, šis būs pirmais tāda veida muitas kontroles punkts Rīgā, kurā muitas dokumentu noformēšana un kravu kontrole notiks visu diennakti, septiņas dienas nedēļā.

Tāpat no 1.aprīļa darbosies Rīgas brīvostas MKP 0210 Uriekstes ielā 16 - to izveidos apvienojot Muitas pārvaldes MKP Ezera ielā 22 un Rīgas brīvostas MKP 0210. Arī šajā apvienotajā punktā klientu apkalpošana notiks septiņas dienas nedēļā. Turklāt apvienojot šos MKP, būs nodrošināta vienveidīga kravu noformēšana Rīgas ostā. VID muitas klienti, kuri patlaban noformē muitas dokumentus abos MKP, turpmāk varēs to veikt vienā MKP, attiecīgi ekonomējot materiālos un laika resursus. Tāpat arī visas kuģu piestātnes Rīgas brīvostā, kas patlaban ir šo divu MKP kontrolē, no 1.aprīļa būs tikai Rīgas brīvostas MKP 0210 uzraudzībā.

Pēc muitas kontroles punktu apvienošanas tās amatpersonas, kas strādāja līdzšinējos MKP, turpinās darbu apvienotajos punktos, kā arī viss tehniskais aprīkojums tiks pārvietots uz apvienotajiem MKP. Bet, lai nodrošinātu kvalitatīvu un ātru pakalpojuma sniegšanu muitas klientiem, apvienoto MKP darba telpās tiks izveidotas papildu muitas amatpersonu darba vietas dokumentu noformēšanai un veikti informatīvo sakaru tīkla jaudu palielinājuma pasākumi.

Apvienojot vairākus MKP, un izveidojot divus lielus, tiks paaugstināts muitas klientu servisa līmenis, sola VID. Tāpat samazināsies muitas klientiem muitošanai nepieciešamais laiks, klientiem tiks sniegtas kvalitatīvas konsultācijas un samazināsies muitas klientu izmaksas saistībā ar kravas nogādāšanu konkrētajā MKP fiziskās kontroles veikšanai.

Šāds lēmums pieņemts, lai īstenotu VID darbības un attīstības stratēģijā 2011.-2013.gadam paredzēto uzdevumu par centralizētas muitošanas vietas, kas nodrošina muitas pakalpojumu sniegšanu visu diennakti septiņas dienas nedēļā, izveidošanu un tādējādi veicinātu nodokļu un muitas saistību brīvprātīgu izpildi.