Ķekavas novadā mežā atrod piecas mucas ar šķīdinātāju

Vakar Ķekavas novadā, Skujenieku mežā, tika atrastas piecas daļēji apraktas 200 litru tilpuma metāla mucas ar organisko šķīdinātāju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, ap plkst.15 glābēji saņēma informāciju no policijas, ka mežā Ķekavas novadā ir atrastas mucas ar nezināmas izcelsmes vielu. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka atrastajās mucās ir organiskais šķīdinātājs.

Mucas bija daļēji ieraktas zemē, ķīmisko vielu noplūde no tām nenotika. Glābēji nodeva informāciju tālāk Valsts vides dienesta (VVD) pārstāvjiem, norobežoja notikuma vietu un atstāja to pašvaldības policijas pārziņā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes Piesārņojuma sektora vadītājs Jānis Lapsiņš, vainīgās personas, visticamāk, nav vēlējušās maksāt par bīstamo atkritumu utilizēšanu, tāpēc nolēmušas paslēpt mucas ar šķīdinātāju mežā, daļēji ierokot tās zemē. Lapsiņš uzsvēra, ka laika gaitā mucas būtu sarūsējušas, jo tās ir no metāla.

Par šādu pārkāpumu ir paredzēta atbildība Administratīvo pārkāpumu kodeksa 75.panta 1.daļā. Tajā teikts, ka par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu piemēro naudas sodu fiziskajām personām no 50 līdz 700 latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām - no 200 līdz 1500 latiem, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanai izmantotos transportlīdzekļus vai bez konfiskācijas.

Ja vainīgās personas tiks noskaidrotas, tām tiks uzlikts arī pienākums nodot mucas utilizācijai. Pretējā gadījumā par mucu nodošanu utilizācijai atbildīgs būs zemes īpašnieks, paskaidroja Lapsiņš.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais