"Antiglobālisti" vēlas dibināt partiju

Biedrība "Antiglobālisti" šodien rīkos sapulci, kurā tiks lemts par jauna politiska spēka veidošanu uz antiglobālistu bāzes, aģentūru LETA informēja biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Orols.

Pasākums notiks plkst.11 Latvijas Zinātņu akadēmijā, Rīgā, Akadēmijas laukumā 1, 309.telpā (3.stāvā).

Biedrība "Latvija par latu" īsumā izskaidros situāciju, kura radusies, saņemot atteikumu no CVK referenduma rosināšanai. CVK ir nolēmusi, ka iepriekšējais likumprojekts par lata kā vienīgā maksāšanas līdzekļa saglabāšanu Latvijā nav pilnībā izstrādāts ne pēc formas, ne satura. Tāpēc sapulcē tiks prezentēts jauns likumprojekts.

Kā ziņots, uz antiglobālistu organizācijas bāzes pamazām taps jauna partija, kas iestāsies pret masveida imigrācijas pieļaušanu un, iespējams, aicinās Latviju izstāties no Eiropas Savienības, iepriekš norādīja Orols.

Nākotnē dibināmais politiskais spēks piedalīšoties 2014.gadā paredzētajās 12.Saeimas vēlēšanās. Partijas dibināšanas kongress gan pagaidām vēl netiek nopietni apsvērts.

Topošās partijas uzdevums būšot "mainīt tūkstošiem likumu, kas ir nepareizi vai arī kuros ir nepilnības", skaidroja Orols.

Biedrība "Antiglobālisti" ik pa laikam iesaistās vairākās akcijās, kas ir vērstas pret valdības vai Saeimas rīcību. Organizācijas aktivitātēm gan parasti ir izteikti maz atbalstītāju. Savukārt pats Orols kā biedrības "Latvija par latu" valdes priekšsēdētājs rosināja grozījumus likumā "Par Latvijas Banku", kas netieši paredzētu referendumu pirms eiro ieviešanas.