NEPLP grib ieviest Radio un televīzijas dienu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi sākt ikgadēju Radio un televīzijas dienas sarīkojumu, kas ietver gan mediju kritikas un pētniecības konferenci, gan "Celmlauža balvu" par izcilāko veikumu mediju darbā un žurnālistikā, informē NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

Pirmā Radio un mediju dienas konference notiks 12.aprīlī Gētes institūtā, Torņa ielā 1, Rīgā, no plkst.13, teikts paziņojumā medijiem.

Ar Radio un televīzijas dienu NEPLP vēlas sekmēt mediju darba un žurnālistikas attīstību Latvijā un sniegt ieguldījumu modernas nacionālās informatīvās telpas veidošanā, padome skaidro savu iniciatīvu.

Kā izriet no pasākuma programmas, konferencē paredzēta vairāku mediju ekspertu uzstāšanās, runājot par televīzijas un radio nozarēm 2012.gadā, un virkne citu prezentāciju par specifiskām tēmām.

Cita starpā paredzēti referāti par tēmām "Mediju lietošanas paradumi Latgales reģionā", "Sabiedriskie mediji un ārzemēs dzīvojošo latviešu auditorijas sasniegšana: auditorijas vajadzības, "Ētikas un likumu pārkāpumi kriminālziņās televīzijā" un citiem aktuāliem jautājumiem. Dienas programmas beigās paredzēta Elektroniskās plašsaziņas radošuma balvas – "Celmlauža balvas" - pasniegšana. Balvu piešķirs par nozīmīgāko inovāciju TV un radio jomā, teikts NEPLP paziņojumā.

Svarīgākais