Jēkabpilī veidos jaunu institūciju - "Kultūras pārvalde"

Apvienojot Jēkabpils Galveno bibliotēku, Jēkabpils pilsētas bibliotēku, Jēkabpils Tautas namu un Krustpils kultūras namu, Jēkabpilī plānots izveidot jaunu institūciju "Kultūras pārvalde", aģentūru LETA informēja Jēkabpils domē.

Saskaņā ar nolikumu Kultūras pārvalde būs Jēkabpils pilsētas domes pakļautībā esoša pastarpinātas pārvaldes iestāde, kas rūpēsies par kultūru un sekmēs tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā. Pārvalde īstenos pašvaldības autonomās funkcijas rūpēties par kultūru un sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Kultūras pārvalde būs atbildīga par Jēkabpils kultūrpolitikas vadlīnijām atbilstošas kultūras stratēģijas izstrādi un īstenošanu, kultūrvides veidošanu, nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, tautas tradīciju mērķtiecīgu izmantošanu pilsētas pasākumos, kultūrizglītības procesa nodrošināšanu, svētku un atceres dienu atzīmēšanu pilsētā, Dziesmu un deju svētku norises nodrošināšanu atbilstoši pašvaldības kompetencei, starptautisku kultūras attiecību nodrošināšanu ar Jēkabpils sadraudzības pilsētām.

Jaunveidojamajai struktūrai būs jāizstrādā kultūras pasākumu gada plāns un jānodrošina tā izpilde, jākoordinē amatierkolektīvu darbība, jāorganizē skates, konkursi un festivāli, jānodrošina Jēkabpils reprezentācija starptautiskā līmenī, jāpārvalda tās rīcībā esošie materiālie un finanšu resursi, jānodrošina to racionāla un lietderīga izmantošana, kā arī jāpilda virkni citu uzdevumu.

Reorganizējot Jēkabpils kultūras iestāžu darbību, strādājošo skaits tajās samazināsies par divpadsmit ar pusi štata vienībām.

Jautājumu par Kultūras pārvaldes izveidi plānots skatīt Jēkabpils domes sēdē 26.novembrī.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais