Bērnu slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai piešķir 170 000 latu

Veselības ministrija, izvērtējot Eiropas Savienības fondu līdzekļu izlietojumu, radusi iespēju pārdalīt finanšu līdzekļus un novirzīt tos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) hematoonkloģijas nodaļas rekonstrukcijai.

"Esmu gandarīta par ilgi un neatlaidīgi meklēto un beidzot radušos iespēju novirzīt finansējumu Bērnu slimnīcas mazo hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām. Veselības ministrijas piešķirtie 170 000 latu ir būtisks solis ceļā uz jaunu, daudzfunkcionālu Bērnu slimnīcas onkoloģijas nodaļu, lai bērniem būtu patīkamāka un piemērotāka uzturēšanās no ikdienas tik atšķirīgajos apstākļos,"uzsver Veselības ministre Ingrīda Circene. 

Slimnīcā nepieciešams rekonstruēt vēsturiskā korpusa pirmo stāvu atbilstoši hematoonkoloģijas pacientu vajadzībām, lai mazajiem pacientiem, neatkarīgi no laika apstākļiem, nevajadzētu mērot ceļu no vienas ēkas, kur atrodas palātas, uz citu, kur atrodas procedūru kabineti. Ņemot vērā smago un ilgstošo ārstēšanās procesu, nodaļā tiks plānotas speciālas palātas, kurās kopā ar bērnu varēs uzturēties kāds no vecākiem. Jaunajās telpās plānots arī ierīkot tieši šīs nodaļas pacientiem piemērotu ventilācijas sistēmu.

 Jau ziņots, ka Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļas remontam nepieciešami 700 000 latu.  

Šī ir vienīgā vieta Latvijā, kur tiek ārstēti bērni ar onkoloģisko slimību diagnozi. Pēdējo reizi remonts nodaļā veikts pirms vairāk nekā 13 gadiem. Nodaļā uzturas bērni līdz 18 gadu vecumam, tostarp arī pavisam mazi bērni, kuri vēl nav sasnieguši pat gada vecumu. Kopumā nodaļā ir 37 gultas vietas, bet gada laikā nodaļā kopumā ārstējas aptuveni 900 pacienti.

Novecojušas ne tikai nodaļas telpas, bet tās sienās iemitinājusies "sēnīte" un mikroorganismi, kas traucē bērnu atveseļošanās procesam.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas fonds martā atsācis ziedojumu vākšanu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam visos "Rimi" un "Supernetto" veikalos.

Ziedojumu vākšana nodaļas remontam aizsākās jau pagājuša gada oktobrī. Pašlaik kopumā saziedoti vairāk nekā 120 000 latu, no kuriem 32 000 latu ziedojuši "Rimi" un "Supernetto pircēji". 

Līdz aprīļa vidum ikviens tiek aicināts atbalstīt labdarības akciju, lai mazajiem pacientiem dotu iespēju ārstēties mūsdienīgās un atveseļošanās procesam piemērotās telpās. Akciju iespējams atbalstīt arī ar maksājumu karti, norēķinoties par pirkumu veikalu kasēs un ziedojot summu virs pieciem latiem, kā arī ar uzkrāto "Mans Rimi" naudu interneta mājaslapā "www.mansrimi.lv".

Ziedojumi tiek vākti arī ar ziedojuma tālruņa palīdzību - zvanot pa tālruni 90006681, tiks ziedots 1 lats. Ziedojums var sūtīt arī uz Bērnu slimnīcas fonda kontiem. Par tiem informācija atrodama fonda mājaslapā "www.bsf.lv".

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais