Šogad Latvijā adoptēti jau 32 bērni

Šogad Latvijā adoptēti jau 32 bērni, no viņiem 13 adoptēti iepriekšējā mēnesī, liecina Labklājības ministrijas apkopotā informācija.

Šogad Latvijas iedzīvotāji adoptējuši 13 bērnus, bet ārzemju adoptētāji - 19 Latvijas bērnus. Pērn šajā laikā Latvijas iedzīvotāji bija adoptējuši 25 bērnus, bet adoptētāji no ārvalstīm 14 bērnus.

Latvijas adoptētāji šogad savā aizbildniecībā izvēlējušies paņemt trīs zīdaiņus, astoņus bērnus vecumā no viena gada līdz sešiem gadiem un divus bērnus vecumā no septiņiem līdz deviņiem gadiem. Savukārt uz ārzemēm adoptēti divi bērni no divu līdz četru gadu vecumam, desmit bērni no četru līdz desmit gadu vecumam un septiņi bērni no desmit līdz pat 18 gadu vecumam.

Savus adoptētājus gaida vēl 1311 bērni, bet rindā uz adopciju gaida 98 adoptētāji no Latvijas un 57 ārvalstu adoptētāji.

No visiem adoptējamiem bērniem 617 bērnus var adoptēt uz ārvalstīm, bet 392 bērni nevēlas tikt adoptēti uz ārvalstīm vai arī viņu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.

Kā ziņots, 2012.gadā adoptēti 248 Latvijas bērni, no kuriem 104 bērni tika adoptēti Latvijā, savukārt 144 - uz ārvalstīm. Tikmēr 2011.gadā Latvijas iedzīvotāji kopumā adoptēja 128 bērnus, bet uz ārzemēm tika adoptēts 131 bērns.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.