Latvijas blondīnes pētīs datorus

© F64

Latvijas Blondīņu asociācija iestājas par ideju, ka sievietes un datori ir neatņemama 21. gs ikdienas sastāvdaļa un novērtē daudzās priekšrocības, ko sniedz mūsdienu modernās tehnoloģijas.

Ikdienas paradumi un darba tirgus specifika netieši rada nevienlīdzību moderno tehnoloģiju jomā. Ir pat izpētīts, ka sieviešu zemā interese par tehnoloģijām rada nopietnas sekas mājsaimniecībā, savstarpējā komunikācijā un konkurētspējā darba tirgū, informē Latvijas Blondīņu asociācija.

Latvijas Blondīņu asociācija un "Microsoft" aicina uz sarunu ar praktiskiem piemēriem darbā ar modernajām tehnoloģijām, kas būtiski atvieglo mūsu ikdienas darbus un apgāž stereotipu, ka datortehnoloģiju iespēju pilnvērtīga izmantošana lielākoties ir vīriešu stiprā puse!

Neformālā gaisotnē noskaidrosim, vai pastāv iespēja, ka tiek veidoti speciali apmācību kursi īpaši sievietēm, ievērojot viņu vajadzības? Vai nevar būt tā, ka stereotipus par to, ka sieviete un modernās tehnoloģijas nekad nebūs draugos, izveido tieši tie, kas izstrādā apmācības programmas? Un ar praktiskiem piemēriem parādīsim, cik vienkārši ir atvieglot ikdienas dzīvi ar it kā zināmiem, bet ikdienā ne vienmēr lietotiem tehnoloģiju sīkumiem!

Tikšanās notiks 26.novembrī, plkst.17.30, Kosmetoloģijas koledžas telpās Rīgā.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.

Svarīgākais