KNAB sācis pārbaudi par Šlesera rokaspulksteni

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi saistībā ar Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) rokaspulksteni.

Kā portālā "Apollo" lēš "Baltic Screen" autors Lato Lapsa, pulkstenis esot vismaz 30 000 latu vērts. 9.oktobrī Šlesers uz Latvijas Televīzijas raidījumu "100.panta preses klubs" ieradās, uz rokas nēsājot laikrādi, kas dažu metru attālumā Lapsam licis to novērtēt kā "Breguet" markas zelta rokaspulksteni ar turbijona mehānismu.

Šo vērtējumu nav noliedzis arī Šlesers, kurš apliecinājis, ka rokaspulksteni pēdējo pāris gadu laikā iegādājies par paša līdzekļiem.

Taču Rīgas vicemēra aizpildītajās valsts amatpersonas deklarācijās šāds pulksteņa iegādes darījums nav uzrādīts, kaut gan saskaņā ar pastāvošo likumdošanu valsts amatpersonām jāuzrāda visi darījumi, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Šlesers televīzijas raidījumā apgalvoja, ka pulksteņa iegāde neesot nekāds darījums, tas esot vienkārši pirkums. Tajā pašā laikā viņa 2008.gada amatpersonas deklarācijā uzrādīta automašīnas "Mitsubishi Pajero" pārdošana par 3514 latiem, savukārt 2007.gada deklarācijā atrodama automašīnas "Mercedes-Benz" iegāde par 87 184 eiro.

Kā informējis KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, pārbaudes veikšanai pieprasīta papildu informācija.