Mistiskajās aploksnēs, kuru dēļ Rīgā evakuēja birojus, izrādās bijušas konfektes

Informācija par aizdomīgām un it kā bīstamām vielām, kas saņemtas vairākos uzņēmumus Rīgā, Mūkusalas ielā nav apstiprinājusies. Izrādās aploksnēs, par kurām ziņojuši uzņēmumu pārstāvji, bijuši reklāmas bukleti, kuriem pievienota konfekte.

Vakar un šodien policijā tika saņemti izsaukumi par iespējamām bīstamām vielām, kas piegādātas uzņēmumiem pa pastu. Vakar tika saņemts viens šāds ziņojums, taču šorīt vēl divi. Tā kā šādās situācijās ir jāpārbauda visi iespējamie draudi, policija iesaistīja arī citus operatīvos dienestus.

Pēc pārbaudes veikšanas izrādījās, ka saņemtajās aploksnēs bijuši reklāmas bukleti, kuriem pievienota konfekte. Policija ir arī noskaidrojusi reklāmas bukletu izplatītājus, kā arī to, ka kopā šādi bukleti varētu būtu nosūtīti vairākiem tūkstošiem adresātu. No visiem saņēmējiem aizdomas gan radušās tikai trīs uzņēmumiem, kuri informējuši operatīvos dienestus.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma XX nodaļas un šobrīd turpinās visu apstākļu noskaidrošana, kā arī tiek lemts par procesa turpmāko virzību.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais