Ceļu bedrītes jāsaremontē vēlākais līdz jūnija vidum

Latvijā intensīvi tiek labotas satiksmei bīstamās - avārijas bedres, kuras ir lielākas par 0,1 kvadrātmetru un dziļākas par pieciem centimetriem un tiek remontētas tūlīt pēc to konstatācijas jebkurā gadalaikā.

Latvijā intensīvi tiek labotas satiksmei bīstamās - avārijas bedres, kuras ir lielākas par 0,1 kvadrātmetru un dziļākas par pieciem centimetriem un tiek remontētas tūlīt pēc to konstatācijas jebkurā gadalaikā.

Kā ziņo Ieva Niedra, VAS "Latvijas Valsts ceļi" pārstāve februārī saremontēto bedrīšu apjoms sasniedzis 8481 m2. Jauns masveida bedrīšu remonts sāksies tūlīt pēc atkušņa perioda, kad stabilizēsies laika apstākļi. Vidēji gadā visā valstī tiek saremontēti ap 470 000 m2 bedrīšu, un šiem darbiem tiek atvēlēti vairāk nekā 6 miljoni latu. Paredzams, ka arī šogad darbu apjomi būs līdzīgi.

Lai 2013. gada pavasarī nodrošinātu drošu satiksmi uz valsts autoceļiem, ir būtiski samazināti bedrīšu remonta termiņi.

Šie jaunie termiņi ir atkarīgi no autoceļu uzturēšanas klases: 3008 kilometros A klases valsts autoceļu (visu valsts galveno autoceļu un nozīmīgāko reģionālo autoceļu) bedrītes jāsaremontē līdz 18.maijam, 2639 kilometros B klases ceļu līdz - 1.jūnijam, 2812 kilometros C klases - līdz 17.jūnijam.

"Latvijas Valsts ceļi" stingri sekos pielietotajām bedrīšu remonta tehnoloģijām, iepriekš minētajiem darbu izpildes termiņiem un veikto remontu kvalitātei.

Kā ziņots, Latvijā 66% asfalta segumu uz valsts ceļiem ir tādi, kuru mūža ilgums ir ilgāks par 21 gadu. Asfalta segumu stāvokli pēc 21 gada kalpošanas laika raksturo tas, ka segas konstruktīvo slāņu materiāla noguruma, saistvielas dabīgās novecošanās un satiksmes slodžu radīto bojājumu dēļ ceļu segums jau paātrināti nolietojas un sabrūk un tajā veidojas bedrītes.

Atkušņa laikā bedrīšu veidošanos veicina ūdens, kas iekļūst segumā, plaisu un citu defektu vietā un pie negatīvas gaisa temperatūras sasalst un uzlauž segumu. Bedrīšu veidošanos pastiprina arī satiksmes līdzekļu, īpaši kravas mašīnu, riteņu dinamiskā slodze.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autobraucējus informēt par bīstamām bedrītēm, kā arī citiem ceļa apstākļiem, kas var ietekmēt satiksmes drošību uz valsts autoceļiem, izmantojot Satiksmes informācijas centra bezmaksas tālruni 80005555, e-pastu "lvceli@lvceli.lv" vai arī ar mājaslapas "www.lvcveli.lv" starpniecību.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais