Nedēļas nogalē aicina uz Svētā Patrika dienas svinēšanu

"Svētā Patrika diena tie ir svētki Īrijai un kopības sajūta. Svētā Patrika dienā visi uz dienu kļūst par īriem," stāsta Fergals Marejs (Fergal Murray) Guinness galvenais alus darītājs, norādot, ka šogad Guinness aicina cilvēkus vienoties svinībām ar devīzi "Paint the Town Black" (Nokrāso pilsētu melnu).

Latvijā Sv. Patrika dienas noskaņu varēs līdz 17.martam īru krogā Paddy Whelan’s ar plašu pasākuma programmu. Uzstāsies mūzikas grupas Re!Pats!, The DeBillies un 51st Division, kur spēlē muzikanti arī no tādām grupām kā Iļģi, The Hobos un Akacis. Sv.Patrika dienas pasākumi notiks arī citur - Queens bar, Donegans, Moloney’s, Kiwi bar, Trinity bar (Galerija Rīga) un Victory pub.

Īru tradicionālie svētki, Svētrā Patrika diena, katru gadu tiek atzīmēti 17.martā par godu svētajam Patrikam, kurš iepazīstināja īrus ar kristietību. Svētku simboli ir zaļā krāsa un āboliņa trejlapis. Kā vēsta leģenda, Svētais Patriks āboliņu esot izmantojis kā piemēru, lai ar tā trim lapām īriem uzskatāmi izskaidrotu Svētās trīsvienības būtību.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais