Valdība lems par darba grupu nabadzības risku mazināšanai

Koalīcijas partneri vienojušies par sastāvu darba grupai nevienlīdzības un nabadzības risku mazināšanai valstī, un šīs jautājums tuvākajā laikā virzīsies uz valdību, šodien žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjers norādīja, ka ir panākta vienošanās darba grupas personālsastāvu, proti, pozīcija un opozīcija, izņemot Zaļo un zemnieku savienību izvirzīja savus pārstāvjus šai darba grupai. Līdz ar to šajā jautājumā var virzīsies uz priekšu, piebilda Dombrovskis.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V), kura vadīs šo darba grupu, aģentūrai LETA sacīja, ka tajā darbosies arī deputāti Arvils Ašeradens (V), Inita Bišofa (RP), Kārlis Eņģelis (RP), Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), Elīna Siliņa un Sergejs Mirskis (SC).

Kā ziņots, par šīs darba grupas izveidi tiek diskutēts jau ilgāku laiku. Valdošā koalīcija par tās izveidi bija vienojusies jau februāra sākumā.

"Centrālais uzstādījums ir parādīt to, kādā veidā cilvēki caur darbu var iet prom no nabadzības, nodrošināt, lai mūsu sociālā sistēma neveicinātu tā saucamos sociālos slazdus jeb pabalstu atkarību," iepriekš skaidroja premjers.

Tāpat esot jādomā par sociālās palīdzības sistēmas efektivitāti un jādomā, kādā veidā celt minimālās algas gan sabiedriskajā, gan arī privātajā sektorā. "Tā smagākā situācija ir tāda, ka cilvēks strādā pilna laika darbu un tāpat nevar izvairīties no nabadzības," pauda valdības vadītājs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.