Vāc naudas un mantu ziedojumus Kokneses novadā ugunsgrēkā cietušajiem

Šonedēļ Kokneses novadā sāka vākt naudas un mantu ziedojumus Bebru pagasta daudzdzīvokļu mājas ugunsgrēkā cietušajiem 15 iemītniekiem, no kuriem pieci ir bērni, aģentūra LETA uzzināja Kokneses novada pašvaldībā.

Ugunsgrēks bija izcēlies 3.martā Kokneses novada Bebru pagasta daudzdzīvokļu mājā "Ābeles", kurā ir seši dzīvokļi. Rezultātā 15 iemītnieki zaudējuši mājvietu un visu tajā esošo iedzīvi. Pašvaldība paziņojusi par aicinājumu ikvienu sniegt jebkāda veida palīdzību - ziedot ugunsgrēkā cietušajiem sadzīves priekšmetus, drēbes, mēbeles.

Lielāku sadzīves priekšmetu, sadzīves tehnikas un mēbeļu ziedošanas gadījumā lūgums telefoniski sazināties ar sociālo darbinieci Bebru pagasta pārvaldē Solvitu Nomali-Lazdiņu, kura apkopos un koordinēs informāciju par ziedoto mantu nepieciešamību un iespēju nogādāt tās cietušajām ģimenēm.

Ikviens savu finansiālo palīdzību ugunsgrēkā cietušajiem var sniegt, ziedojumu ieskaitot Kokneses novada domes ziedojumu kontā - LV77UNLA0050018214222 (Reģ.Nr.LV90000043494), kā maksājuma mērķi norādot "Ābeļu mājas ugunsgrēkā cietušajiem".

Ugunsgrēka rezultātā bez iedzīves un pajumtes palikuši desmit pieaugušie - četras sievietes un seši vīrieši, kā arī pieci bērni - trīsgadīga meitene, sešgadīga meitene, deviņgadīga meitene, 16 gadus veca meitene un 14 gadus vecs zēns.

Jau ziņots, ka 3.martā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās Kokneses novada Bebru pagastā, un ugunsgrēks likvidēts tikai 4.marta rītā.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.