Ļaundari sagrāvuši unikālu cepli Aizputē

Vakar tika konstatēts, ka Starpnozaru mākslas grupas SERDE ceplis, kas atradās Aizputē uz salas Tebras upē ir gandrīz sagrauts, par ko tika informēta arī policija.

2003. gada vasarā Starpnozaru mākslas grupa SERDE uz salas Tebras upē (Aizputē) uzbūvēja keramikas cepli. Būvēts kā tradicionālās Kurzemes keramikas cepļa rekonstrukcija, tas bija vienīgais šāda tipa ceplis Latvijā. Tā būvēšana " Cepļa būves darbnīcās" bija izzinošs pasākums daudziem tā laika jaunajiem keramiķiem un tikko pēc cepļa atvēršanas tas kļuva par 'atvērtu' un sabiedriski pieejamu darbnīcu, kurā varēja darboties daudzi mākslinieki, lai eksperimentētu un izmēģinātu apdedzināšanas procesu.

Cepļa rekonstrukciju un pasākumus vairāku gadu garumā atbalstīja Kultūrkapitāla fonds, Latviešu fonds un Aizputes novada dome. Paldies! Pateicamies visiem, kas pirms desmit gadiem ziedoja laiku un enerģiju, lai iecere par Kurzemes cepli īstenotos! Jo īpaši Egonam Baranovam, Uģim Pucenam, Mārim Grosbaham, Didzim Golubovam, Jānim Penkam, Mārtiņam Lazdānam, Armandam Ausmanim un visiem māksliniekiem, kas šeit darbojušies!