Par LTV vadītāju ieceļ Ivaru Belti

© F64 Photo Agency

Par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētāju iecelts Ivars Belte, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ainars Dimants.

Vienlaikus par valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos iecelts Māris Skujiņš un par valdes locekli programmas attīstības jautājumos iecelts Sergejs Ņesterovs.

Jaunais LTV vadītājs Belte no 2011.gada ir "Video International Ukraine" ģenerāldirektors, no 2007.gada bijis "Baltijas Mediju alianses" izpilddirektors, no 2002. līdz 2007.gadam - SIA "TV3" pārdošanas direktors, SIA "Eniro" mārketinga vadītājs, AS "Diena" laikraksta "Diena" direktors, reklāmas nodaļas vadītājs, "106.2 Radio Rīgai" mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītājs, bijis Latvijas Reklāmas asociācijas prezidents un valdes loceklis, kā arī Latvijas Preses izdevēju asociācijas viceprezidents.

Jaunais valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Ņesterovs no 2003.gada bijis reklāmas aģentūras "Lowe Age Latvia" izpilddirektors, "Mccann Worldgroup Latvia" komunikācijas holdinga stratēģiskās plānošanas vadītājs, no 1995.gada līdz 2003.gadam bijis projektu direktors un klientu servisa direktors reklāmas aģentūrā "Adell Saatchi&Saatchi Latvia".

Jaunais valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos Skujiņš bijis finanšu direktors SIA "Energo Capital", valdes loceklis un finanšu direktors SIA "Baltcom TV", valdes loceklis "HVE Balt-Com Fiber AB", finanšu direktors un analītiķis SIA "Alīna", valdes priekšsēdētājs Baltijas un Polijas reģiona vadības komitejā un kredītkomitejas loceklis SIA "Nordea Finance Latvia".

Uz LTV valdes locekļu amatiem pieteicās 45 kandidāti, kuru vārdi netika publiskoti. Pēc iesniegto dokumentu atbilstības izvērtēšanas nolikuma prasībām dalību konkursā turpināja 41 kandidāts.

Pēc pretendentu uzklausīšanas dalībai otrajā kārtā tika izvirzīti deviņi pretendenti - trīs katra amata kandidāti, kas saņēmuši NEPLP augstāko novērtējumu. Viens no šiem kandidātiem no turpmākas dalības konkursā atteicās.

Svarīgākais