Valmieras cietumā pakāries ieslodzītais

© Scanpix

Valmieras cietumā vakar pakāries kāds par zādzību apcietināts vīrietis, un tas šogad ir otrais pašnāvības gadījums Latvijas ieslodzījuma vietās, šodien žurnālistiem pastāstīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte.

1975.gadā dzimušais vīrietis apcietinājumā atradās kopš janvāra. Agrāk bijis tiesāts, bet cietumā nonācis pirmo reizi.

Viņš atradies vienā kamerā kopā ar vēl četriem vīriešiem, bet plkst.14.50 pārējie izvesti no kameras, un apcietinātais izmantojis šo brīdi, lai izdarītu pašnāvību.

Jau plkst.15 cietuma darbinieki viņu atraduši pakārušos. Uz notikuma vietu izsaukta policija un nozīmētas ekspertīzes.

Šogad šī bija jau otrā pašnāvība Latvijas cietumos. Katru gadu kopumā Latvijas cietumos notiek sešas līdz septiņas pašnāvības.

Savukārt Puķītes vietnieks Māris Stivrenieks norādīja, ka šobrīd Latvijas cietumos atrodas 230 personas ar tieksmi uz pašnāvību.

Stivrenieks apgalvoja, ka ar šiem ieslodzītajiem tiek ļoti daudz strādāts, taču arī psihologiem ir milzu slodze, proti, uz katru psihologu ir ap 300 līdz 400 ieslodzīto.

Jau ziņots, ka 21.februārī, Rīgas Centrālcietumā pakāries dzimumnoziedznieks. Pašnāvību izdarījušais 1964.gadā dzimušais vīrietis tika turēts apcietinājumā aizdomās par mazgadīgā izvarošanu. Iepriekš šis vīrietis trīs reizes tiesāts par līdzīgiem noziegumiem.

Pašnāvības tiek izdarītas ne tikai cietumos, bet arī policijas īslaicīgās aizturēšanas vietās. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 19.februārī Jelgavas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietas kamerā atrasts pakāries 1975.gadā dzimis vīrietis.

Viņš bija aizturēts kriminālprocesa gaitā aizdomās par narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.