Latvijā ciemosies Vācijas bruņoto spēku komandieris

© Publicitātes foto

Rīt, 7.martā, divu dienu darba vizīti Latvijā sāks Vācijas bruņoto spēku komandieris ģenerālis Folkers Vīkers, informē Aizsardzības ministrija.

Godinot kritušos karavīrus, ģenerālis Folkers Vīkers plkst.15:30 noliks ziedus pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa Rīgā, Esplanādē.

Tiekoties ar aizsardzības ministru Arti Pabriku un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, Vācijas bruņoto spēku komandieris iepazīsies ar pērn apstiprināto Valsts aizsardzības koncepciju un bruņoto spēku attīstības plānu 2012.-2024.gadam, kas paredz vairāk nekā 70 spēju attīstību, to realizēšanā ieguldot vairāk nekā 380 miljonus latu.

Abu valstu bruņoto spēku komandieri pārrunas arī divpusējo sadarbību militārajā jomā, īpaši uzsverot sadarbību militārās izglītības jomā, kā arī abu valstu karavīru dalību starptautiskajās operācijās, tostarp patreizējo un turpmāko sadarbību operācijā Afganistānā.

Vācija ir NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku Ziemeļu reģionālās pavēlniecības vadošā valsts, un lielākā daļa Latvijas kontingenta karavīru dienesta pienākumus ir pildījusi un pilda pašreiz šīs pavēlniecības atbildības rajonā gan pavēlniecības štābā, gan marta sākumā darbību sākušajā Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā Mararišarīfā.

Viesojoties Latvijā, ģenerālis Folkers Vīkers apmeklēs arī Ādažu bāzē izvietoto Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu un Sauszemes spēku kājnieku brigādes štābu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais