Tuvojoties atkusnim, glābēji atkal satraucas par bļitkotājiem

© Juris Ģigulis/ Ventas balss

Gaisa temperatūra arī tuvākajās dienās gaidāma ar plusa zīmi. Taču nosacīti siltie un nepastāvīgie laika apstākļi neattur zemledus makšķerniekus no došanās uz ledus. Jaunākie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta dati liecina, ka pagājušajā nedēļā Daugavpilī noslīcis šogad jau trešais zemledus makšķernieks.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta dati liecina, ka no 2009. līdz 2012. gadam ziemas un pavasara periodā (decembrī, janvārī, februārī un martā) Latvijā noslīkuši 52 cilvēki. Turklāt ir vēl 16 gadījumi, kad persona netika atrasta, bet, iespējams, ir noslīkusī. Jāatzīmē, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nav vienīgā instance, kas nodarbojas ar glābšanas darbiem, piemēram, dažkārt ar to nodarbojas arī Pašvaldības policija, tāpēc patiesais nelaimes gadījumu skaits var būt lielāks.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais