"Tele2" boikota kustības interneta lapa "Mele2.lv" pirmajā dienā aplūkota vairāk kā 60 000 reizes

Uldis Cipsts, režisors un reklāmas eksperts, kurš vakar uzsāka aģitāciju par telekomunikāciju kompānijas Tele2 boikotu, šobrīd atzīst - milzīgā cilvēku interese un vairāk nekā 100 saņemtas vēstules liecina par to ka piedāvājums boikotēt Tele2 ir saviļņojis sabiedrību un ir aktuāls.

U. Cipsts akcentē: saņemtie stāsti liecina par to ka vismaz vairāki desmiti Tele2 klientu ir saskārušies ar korporācijas negodprātīgu attieksmi un sūdzības pašreiz tiek apkopotas un to kopsavilkums tiks publicēts. Pašreiz daļu no sūdzībām ir iespējams lasīt mele2.lv lapas komentāros.

Mele2 kustību ir arī pieteikušies atbalstīt vairāki juristi, kuri pašlaik izskata vai ir pamats ierosināt tiesvedību pret Tele2 par vairākām no šīm negodprātībām.

Mele2 pirmās lapas attēls tika izņemts neilgi pēc lapas publicēšanas, līdz tiks noskaidrots vai veidojot parodiju par Tele2 interneta vietni netiek pārkāptas autortiesības.

Esmu arī saņēmis vairākus signālus, ka Tele2, iespējams, ietekmē masu mēdijus - kā reklāmdevējs izdarot spiedienu nepublicēt ziņu par Tele2 boikota kustību. Ja tā izrādītos taisnība, tas būtu vēl viens nopietns likumpārkāpums.

nra.lv jau vēstīja, ka vakar darbu sāka Tele2 boikota kustība, kurai tika izveidota arī sava interneta lapa — mele2.lv. Kustības organizators ir režisors un reklāmas eksperts Uldis Cipsts, kurš apgalvo, ka ar šo iniciatīvu nācis klajā privātā kārtā un nav saistīts ar Tele2 konkurentiem.

U. Cipsts sarunā ar nra.lv atzina, ka viņš nekad nav bijis Tele2 klients un neņemas vērtēt šī mobilo sakaru operatora kvalitāti, taču boikota kustības pamatā ir vēlme „nokaunināt” uzņēmumu, kura nesenā „meteorīta akcija” bijusi klaji neētiska un aizvainojusi daudzus Latvijas iedzīvotājus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.