Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Dažās dienās algotajiem vasaras darbiem Daugavpilī reģistrējas vairāk nekā 1000 jauniešu

Kopš 2.marta, kad Daugavpils domes Jaunatnes departamenta mājaslapā sākās elektroniskā reģistrācija, 2013.gada vasaras nodarbinātības programmai reģistrējušies 1143 jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja departamentā, jau pirmajā pusstundā vasaras nodarbinātībai bija reģistrējušies 657 jaunieši.

Elektroniskā reģistrācija vasaras darbam turpināsies līdz 28.martam. Savukārt tiem jauniešiem, kam nav iespējas reģistrēties elektroniski, 9.martā no plkst.12 līdz 16 Daugavpils domes konferenču zālē, kā arī no 11.marta līdz 15.martam tā darba laikā Jaunatnes departamenta telpās Saules ielā 5a būs iespēja reģistrēties klātienē.

Vasaras nodarbinātībai piesacījušos personu saraksti 29.martā tiks publicēti Jaunatnes departamenta mājaslapā.

Pamatsarakstā iekļautajām personām laikā posmā no 8.aprīļa līdz 13.aprīlim būs jāiesniedz Jaunatnes departamentā nodokļu grāmata, pases kopija, atļauja no vecākiem un medicīnas izziņa darba devējam. Personas, kas minētajā laika posmā nebūs iesniegušas minētos dokumentus, automātiski zaudēs savu vietu pamatsarakstā, un viņa vietā tiek iekļauts cilvēks no rotācijas saraksta.

LETA jau informēja, ka šovasar Daugavpilī algotos vasaras darbos varēs iesaistīties 1025 pusaudži un jaunieši vecumā no 13 līdz 19 gadiem - vispārizglītojošo skolu skolēni un nestrādājoši arodskolu studenti, kam dzīvesvieta ir deklarēta Daugavpilī.

Strādātgribētāji tiks iedalīti divās vecuma grupās. 325 pusaudži vecumā no 13 līdz 14 gadiem strādās četras stundas dienā un būs nodarbināti pilsētas skolās. Savukārt 700 jaunieši vecumā no 15 līdz 19 gadiem būs nodarbināti astoņos pašvaldības uzņēmumos un strādās septiņas līdz astoņas stundas dienā.

Vasaras nodarbinātības programma ilgs no 3.jūnija un līdz 23.augustam. Mērķa grupas pārstāvjiem būs iespēja strādāt desmit dienas, saņemot atalgojumu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka, ka minimālā darba stundas apmaksa pusaudžiem un jauniešiem vecumā no 13 līdz 19 gadiem ir 1,375 lati pirms nodokļu nomaksas.

Pusaudžiem no 13 līdz 14 gadiem reģistrācija nodarbinātībai sāksies 2.aprīlī un ilgs līdz 26.aprīlim - vecāku iesniegumus pieņems skolu sociālie pedagogi. Strādājošo sarakstu katra skola apstiprinās patstāvīgi.