Pērn par aptuveni 4% pieaudzis vīna patēriņš

Pagājušajā gadā iedzīvotāji Latvijā vīnu iecienījuši vairāk nekā citus alkoholiskos dzērienus, liecina Valsts ieņēmumu dienesta apkopotā informācija.

Saskaņā ar apkopotajiem datiem pagājušā gada laikā patēriņam Latvijā ir nodoti 1,62 miljoni dekalitru vīna, kas ir par aptuveni 4% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tikmēr citi alkoholiskie dzērieni, piemēram, brendijs, degvīns, dzirkstošie vīni un dažādi starpprodukti patēriņam nodoti mazāk.

Piemēram, starpproduktu, kur spirta daudzums ir līdz 15%, patēriņam nodotais apjoms bija 121 909 dekalitri. Pie šīs alkoholisko dzērienu grupas pieder piemēram vermuti "Martini Bianco", "Martini Rosso", "Grantini”. Tādi starpprodukti, kur spirta koncentrācija ir no 15% līdz 22%, patēriņam nodoti 179 435 dekalitru apjomā. Raudzētie dzērieni pērn patēriņam nodoti 443 894 dekalitru apjomā. Savukārt pārējie alkoholiskie dzērieni patēriņam nodoti 2,59 miljoni dekalitru apjomā. Šajā grupā ietilpst tādi alkoholiskie dzērieni kā degvīns, alkoholiskie kokteiļi, konjaks, brendijs, liķieris, rums, viskijs.

Kopumā pagājušajā gadā legālajam patēriņam Latvijā ir nodoti 4,9 miljoni dekalitru alkoholisko dzērienu, kas ir par 4% vairāk nekā 2011.gadā. Savukārt mazākos apjomos patēriņam nodots alus - par 5% mazāk nekā 2011.gadā -, pērn patēriņam nodoti 15,4 miljoni dekalitru alus.

Tomēr visu patēriņam nodoto alkoholisko dzērienu segmentā vislielākais apjoms ir alum, kas ir 75,6% no visiem alkoholiskajiem dzērieniem, kas nodoti patēriņam.

Svarīgākais