LR2 koncesijas konkursu sludinās tikai janvārī

Konkurss par populārākās raidstacijas nodošanu privātās rokās sāksies vien nākamā gada janvāra beigās, informē Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Dzintris Kolāts. Pēc viņa teiktā, ja viss būs kārtībā, tad jau 29. martā varēs uzzināt LR2 koncesionāra (koncesijas ieguvējs, kas noslēgs koncesijas līgumu) nosaukumu.

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece Neatkarīgajai norāda, ka LR2 koncesija ir pirmais gadījums Latvijas vēsturē, kad pēc publiskās un privātās partnerības likuma, kā arī koncesiju likuma tiek nodots valsts uzņēmums, līdz ar to ir jāievēro strikta procedūra.

"Šodien NRTP tiekas ar LR pārstāvjiem un runās par vienošanos, jo koncesijā būs divi partneri – padome un radio. Pēc tam sāksim darbu pie nolikuma izstrādes. Atbilstoši likumam konkursā varēs pieteikties ikviena privātpersona," piebilst D. Buceniece.

Savukārt LR vadītājs Dz. Kolāts norāda, ka darbu pie iespējamā LR2 koncesijas līguma izstrādes sācis advokātu birojs Kronbergs & Čukste.

LR2 koncesijas ieguvēju atlasīs visa NRTP un LR pārstāvji – tā ģenerāldirektors un, iespējams, finanšu direktors Juris Gavars, un juridiskā dienesta vadītāja Sandra Ķirse.

Svarīgākais