Sabiedriskais transports Pārdaugavā un centrā kavējas līdz pat divām stundām

Ziemeļu nākotnes foruma dēļ sabiedriskais transports centrā un arī Pārdaugavā praktiski visos maršrutos kursē pat ar divu stundu nokavēšanos, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka galvenokārt kavējas autobusi un trolejbusi, tramvaju kustība ir nedaudz raitāka. Tāpat Zaķis paskaidroja, ka pēc jaunākās informācijas satiksme centrā sāk paātrināties.

Jau ziņots, ka foruma dalībnieku pārvietošanās dēļ šovakar Rīgā ir izveidojušies plaši sastrēgumi, jo attiecīgajos ielu posmos periodiski tiek atslēgti luksofori un slēgta satiksme.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā, informācijas par konkrētām vietām, kur satiksme būtu apgrūtināta visvairāk, nav, tomēr sastrēgumi ir atkarīgi no dalībnieku pārvietošanās.

Satiksme apgrūtināta uz Vanšu un Akmens tilta, kā arī daudzās ielās pilsētas centra tuvumā.

Par dalībnieku drošību rūpējas Drošības policija un Ceļu policija, kas attiecīgi informē par nepieciešamajiem satiksmes ierobežojumiem, līdz ar to desmit līdz 15 minūtes pirms dalībnieku ierašanās konkrētajā punktā satiksme tiek slēgta.

Zaķis norādīja, ka praktiski satiksme ir ierobežota visos virzienos uz galvaspilsētas centru, tāpēc ir jārēķinās ar būtiskiem kavējumiem sabiedriskā transporta kursēšanas laikā. Pēdējie satiksmes ierobežojumi tiek paredzēti līdz plkst.22.15.

Kā ziņots, rīt, 28.februārī, Rīgā notiks Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un Lielbritānijas amatpersonu un ekspertu diskusija jeb Ziemeļu nākotnes forums, kurā piedalīsies valsts, privātā un nevalstiskā sektora eksperti, kā arī pētnieki no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas.

Valstis šogad vienojušās diskutēt par tēmām "Vai zaļā ekonomika ir konkurētspējīga?" un "Pārvarot digitālo plaisu", apzinoties, ka zaļo tehnoloģiju ieviešana un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pieejamība ir būtiski faktori valsts ilgtspējīgas un stabilas izaugsmes nodrošināšanai.

Šis būs jau trešais šāda veida forums. Pirmo reizi tas notika 2011.gada janvārī Londonā, bet otro reizi - 2012.gada februārī Stokholmā.