Piešķirs naudu aprīkojuma iegādei, kas nepieciešams tautības ierakstīšanai pasēs

Valdība šodien nolēma piešķirt Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP) papildus 21 540 latus, lai tā varētu iegādāties tehnisko aprīkojumu, kas nepieciešams tautības ieraksta izdarīšanai pasēs.

Minētie finanšu līdzekļi PMLP tiks piešķirti no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Kā ziņots, 29.janvārī Ministru kabinets pieņēma grozījumus Personu apliecinošu dokumentu noteikumos, kas paredz, ka no šā gada 1.aprīļa Latvijas pilsoņu un nepilsoņu pasēs atkal tiks norādīta dokumenta turētāja tautība, ja persona pati to vēlēsies.

Iekšlietu ministrijas (IeM) speciālisti minētajā valdības sēdē skaidroja, ka drukas iekārtas ir specifiskas un to iegādei būs jāveic speciāls iepirkums, kas prasīs laiku.

Kā ziņots, pagājušā gada 15.novembrī Saeima nodeva izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības izstrādātos un arī atsevišķu "Vienotības", Reformu partijas, Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgo deputātu atbalstītos grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz atjaunot iespēju pasē ierakstīt tautību.

Pēc tam, 27.novembrī, valdība uzdeva IeM sagatavot un līdz šā gada 1.februārim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā grozījumus Personu apliecinošu dokumentu noteikumos, paredzot, ka pēc personas pašas vēlēšanās pasē tiek iekļauta informācija par tās tautību.

Svarīgākais