Rosina ļaut daudzbērnu māmiņām pēc dzemdībām uzturēties paaugstināta komforta palātā bez maksas

Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija aicina Latvijas dzemdību nodaļas piedāvāt ģimenēm, kurās jau aug vismaz divi bērni, iespēju ar nākamo bērniņu pēc dzemdībām uzturēties paaugstināta komforta palātā bez maksas.

Kā aģentūru LETA informēja asociācijas prezidente Dace Matule, līdzīga prakse jau ieviesta Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā. "Mūsuprāt, tā ir ļoti laba iniciatīva, ar mērķi izveidot slimnīcā jaunajām māmiņām, tētiem un viņu bērniņiem draudzīgu un patīkamu vidi. Mēs aicinām šai iniciatīvai pievienoties arī citas Latvijas slimnīcas," uzsvēra Matule.

Savukārt izdevumus, kas ir saistīti ar paaugstināta komforta pēcdzemdību palātas nodrošināšanu daudzbērnu ģimenēm, asociācija aicina finansēt no pašvaldību līdzekļiem.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais